Het romantische Parijs, the place to be om een weekendje door te brengen met je grote liefde. In allerlei grote Europese steden al geweest, maar nog niet in Parijs. Ja ooit, naar Disney Land… Maar dat kan ik me niet eens meer herinneren. Altijd roep ik dat ik zo van stedentrips hou, maar het echt doen… Vrijwel nooit! Anderhalf maand terug zeiden we tegen elkaar dat we nog naar Parijs en London moesten. Toen dacht ik, doe eens gek…. BOEKEN! En ja hoor, afgelopen vrijdag zijn we een weekendje richting Parijs gegaan. Cultureel doen, Romantisch doen en natuurlijk ook even shoppen!

Vrijdag kwamen we tegen de avond aan in Parijs, een leuk hotelletje geboekt via Travelbird; Courcelles Etoile. Travelbird is een site, die verschillende reizen aanbiedt. Afgelopen april ook naar Antwerpen geweest via hen en nu dus naar Parijs. Een ‘klein maar fijne’ kamer, met jacuzzi en een heerlijke fles champagne die op ons stond te wachten. Na 5 minuten stoeien met de champagne dop (ik bespaar jullie het filmpje) heb ik hem natuurlijk niet zelf open gekregen, maar Jeff lukte het natuurlijk wel. Ik was vergeten te schudden, terwijl ze dat altijd zo duidelijk in de films doen…. Yes, onnozel kan ik zeker wel zijn. Na het eerste glaasje zijn we lekker op pad gegaan. Na Kenny B zijn Parijs song moesten we natuurlijk of eerst langs de Seine of naar de Champs-Élysées….. Daar gingen we eerst langs de Arc de Triomphe en toen over de Champs-Élysées. Teveel winkels, teveel kriebels om te shoppen…. Maar de portemonnee is niet zo dik dat Louis of Hugo mijn verlangens konden waarmaken. Nog ietsje harder doorwerken 😉 Een lekker hapje gegeten en toen was het alweer tijd om richting hotel te gaan. Zaterdag stond er een lange dag op ons te wachten!

Na een typisch Frans ontbijtje met stokbrood en croissants zijn we onze wandeltocht begonnen. 32 graden en deze toerist wil het liefst alles te voet doen. De metro is zo zonde, want dan mis je de mooiste dingen van de stad. Het typische volk in Parijs, de kleine straatjes, mooie gebouwen en leuke boetiekjes. Na een wandeling van zo’n 2,5 kilometer aangekomen bij de Eiffeltoren, hét meest toeristische plekje van Parijs dat je niet kan missen! Wat een rijen om de Eiffeltoren op te gaan, en met die warmte waren we niet zo gek om in de rij te staan en ook nog eens naar boven te gaan. We gooiden het gewoon op plotselinge hoogtevrees en deden het met mooie foto’s vanaf de grond. Van uit daar onze wandeling vervolgd door het 7e arrondissement, wat een mooie plekjes zijn daar te vinden. Door het park naast de Eiffeltoren langs het Ëcole Militaire naar Hôtel des Invalides weer richting de andere kant van de Champs-Élysées. Vanuit daar naar het Louvre om daar in de buurt een hapje te eten. Een lekkere crêpe en een omelet met een lekkere Fanta! En oh wat is het eten lekker, en OH JEMIG wat is het drinken duur… Waarom? Geen idee! Na het eten stuiterden we opeens op de winkelstraat, of was dit toch niet zo toevallig van mij 😉 Een typische Europese winkelstraat, met de winkels die we ook in Nederland hebben, Rue de Rivoli. Ondanks dat het zo typisch is heb ik natuurlijk weer het een en ander kunnen scoren en heeft Jeff tijdens mijn shopsessies even lekker kunnen uitrusten na een wandeling van inmiddels al 6 kilometer…. (OEPS). Na de winkelstraat, doorgelopen naar het typische Franse winkelgebied, in de wijk Marais vind je allerlei leuke boetiekjes en eetgelegenheden. Echter, na de 8 tot 10 kilometer was zelfs ik er even helemaal klaar mee en zijn we niet wandelend, maar lekker met de metro terug gegaan naar het hotel. Even bijkomen en opladen om ’s avonds nog een lekker hapje te eten. Typisch Frans avondeten, dus niet, een lekkere dikke vette Pizza en pasta. OH, ik hou er van hahah en daarna nog even een lekkere cocktail in het nog steeds warme Parijs! Een goede afsluiter van een lange maar geweldige dag!

Een weekend gaat altijd zo snel voorbij, vooral als je ‘op vakantie bent’. De laatste dag was alweer aangebroken, met een iets rustigere planning. Na honderden keer de film Moulin Rouge te hebben gezien kon ik deze natuurlijk niet overslaan als ik in Parijs ben. Zo gezegd, zo gedaan, op naar de wijk Montmartre. Een wat afgezonderd wijkje in Parijs dat op de heuvel ligt. Aan de voet van de heuvel ligt de Moulin Rouge, niet zo indrukwekkend als ik gehoopt had, maar toch bijzonder om eens geweest te zijn. Toen door de kleine straatjes richting de Sacré-Coeur. Een aanrader om de kleine straatjes te nemen, via Rue Lepic richting Rue Abbesses, de trappen op naar Rue Gabrielle, langs een leuke pleintje Place tu Tertre zijn we aangekomen bij de ontzettend mooie Basiliek. Een geweldig uitzicht over de hele stad, erg indrukwekkend! Via de trap met 237 treden zijn we weer naar beneden gegaan en hebben we weer kunnen genieten van de gezellige straatjes. Een echte aanrader om bijvoorbeeld op de zondagmorgen te doen. Hierna konden we het niet laten, als beide voetballiefhebbers, naar het stadion van Paris Saint-Germain te rijden. Helaas geen mogelijkheid om een tour te doen door het stadion, Parc des Princess.

Alles wat we wilden zien hebben we kunnen zien in bijna drie daagjes. Parijs, de stad van de liefde! Een heerlijke stad waar ik graag nog een keer terug kom. Een echte aanrader als je nog nooit bent geweest! Volop genieten en nu snel op naar huis…. Na een 6 uur durende rit weer lekker in ons eigen bedje.

Liefs Mexx <3

Parijs 2 Parijs 3 Parijs 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

About maxime

HÉ ik ben Maxime Whitley Tauran! De oudste zus. Meer van me weten? Hou de blog in de gaten en volg me op twitter/instagram