Je kent het wel, als je ouder wordt zet je de dingen voort die je vanuit je ouders hebt meegekregen. Vakantie is zo’n ding. De kampeerders gaan later ook weer kamperen. De all inclusive lovers boeken weer een tripje zon, zee en volvreten in een resort in ‘the middle of no where’ en de ‘ik wil in ieder geval een zwembad en een eigen wc- en douchemensen’ kiezen voor een mobile home op een camping of een lekker appartementje. Nou dat laatste heb ik vanuit mijn ouders meegekregen. Altijd iets voor ons eigen eerst op een camping toen in een huis met zwembad.

Onze vakantie waren meestal 14 dagen, met meerdere gezinnen, lekker zwemmen, stadjes bekijken, uiteten maar ook vooral zelf koken en gewoon genieten met zijn allen. Toen het idee opeens op kwam om met de bus naar een hotel in Salou te gaan stroomde mijn hoofd vol met vooroordelen. Salou, zo’n uitgaansplaats waar alleen maar stappers en jeugd zijn? Naar zo’n hotel met halfpension? Ik wil gewoon uiteten en moet ik dan elke avond het idee hebben dat ik in een ‘all you can eat’ restaurant zit en alsjeblieft zeg de BUS? Dat doe je toch niet, dat is wel zooooo ontzettend NIKS voor mij!

Vooroordelen, we hebben ze allemaal. Het gezegde wat de boer niet kent vreet hij niet geldt hier weer als de beste. Ik was het niet gewend, ik ken dat niet dus dan zou het ook niks zijn. Maar hij kent dit juist en kent het huisje met zwembad en gezellig samen koken op vakantie weer niet. Zo heb je altijd twee opvoedingen die weer hun eigen gewoontes gaan ontwikkelen. Na alle honderden vooroordelen hebben we besloten het toch gewoon te doen, ik in de bus! Iedere avond all you can eat en gewoon naar Salou!

Nu ik aan het eind van de vakantie ben gekomen is de conclusie: vooral vreten wat de boer niet kent. Je wordt ouder, je gaat je eigen gewoontes ontwikkelen. Deze komen alleen door open te staan voor andermans gewoontes en te wennen aan deze dingen of juist daardoor te zien dat je meer houdt van je eigen gewoontes. Vooroordelen blijven, maar laat die je niet weerhouden nieuwe dingen te proberen!

Enjoy your holidays

Xoxo mexx ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

About maxime

HÉ ik ben Maxime Whitley Tauran! De oudste zus. Meer van me weten? Hou de blog in de gaten en volg me op twitter/instagram