Ik heb vakantie! Tijd om te ontspannen en te genieten, niet te veel nadenken en gewoon bijkomen van het afgelopen jaar. De voorgaande zin is volgens een ieder de definitie van vakantie…. Maar zeker niet de definitie van een ‘Maxime-vakantie’. Na het weekje Praag begon de zaterdag met Netflix&chill…… Suits ging aan op de nieuwe Samsung televisie, in joggingbroek onder de deken op de bank! Kijkend naar de serie met mannen die echte bazen zijn, maar vrouwen die opper opper baas zijn. Powervrouwen noemen ze zichzelf in de serie, en yes Jessica, Rachel & Donna zijn dat sowieso!

Zoals veel van jullie weten denk ik bij alles na en vergelijk ik veel van de dingen die ik zie met mijzelf, dus ook Suits. Vanaf het begin dat ik deze serie keek kreeg ik telkens een soort van krachtig gevoel als ik naar de vrouwen in deze serie kijk. Denkend of ik ook een powervrouw ben. Voel ik mijzelf een powervrouw en wanneer ben je eigenlijk een powervrouw? Op het moment dat ik dit schrijf en er 24 uur over na heb kunnen denken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik NOG geen powervrouw ben.

Vaak vergelijk ik het zijn van een powervrouw met de honderdduizend dingen die ik allemaal wel niet doe. Ik werk hard, ik ben 22 jaar en heb een fulltime baan. Minstens 40 uur per week knallen, een blog die onderhouden moeten worden en daarnaast drie huizen waar mijn geliefdes in de avonden op mij wachten en dingen van mij verwachten. Een druk leven met heel wat kilometers en weinig slaapuren. Veel lieve vrienden en vriendinnen waar ik in de tussentijd ook nog graag contact mee wil hebben. Dit klinkt alsof ik het heel zwaar heb, maar dat bedoel ik niet zo. Wat wil ik hier mee zeggen? Dit is niet het zijn van een powervrouw, dit is gewoon goed zijn in time management en graag goed willen zijn in alles wat je doet en voor iedereen die je om je heen hebt. Het is denk ik een onderdeel van het zijn van een powervrouw.

Als powervrouw ben je vaak een drukke vrouw die op veel vlakken alles graag wilt ‘onderhouden’. Maar het powervrouw zit hem zeker niet alleen in de dingen die je doet, het zit hem vooral in je karakter achter de dingen die je doet. Een powervrouw toont karakter, is zelfverzekerd en staat in voor haar eigen dingen. Zelfstandig zijn op alle vlakken en niemand staat je in de weg. Daarin staat zelfstandig zijn niet voor onafhankelijk zijn, je hebt altijd andere mensen nodig om te kunnen leven en je word gelukkig van anderen om je heen. Alleen is ook maar zo alleen. Dit is mijn mening, ik heb natuurlijk geen onderzoek gedaan naar: ‘Wanneer ben ik een powervrouw’. Ik omschrijf het zijn van een powervrouw in mijn ogen, wanneer vind ik dat ik mijn doel heb bereikt. Wanneer ben ik in MIJN ogen een powervrouw…… Want als ik mijzelf maar een powervrouw vind, een ander hoeft dit niet te vinden.

Zelfstandig zijn, alles uit mijn leven halen, positief zijn en inspirerend zijn voor anderen. Ik ben bezig met mijn weg naar het zijn van een powervrouw. De ladies van Suits inspireren mij. Ik wil jullie kunnen inspireren, maar ik wil ook een inspiratie zijn voor mijzelf. Trots zijn op mijzelf. Want dat is de basis van niet alleen het zijn van een powervrouw, ook van een gewone vrouw, een meisje of een man. Je moet trots zijn op jezelf, gelukkig zijn met jezelf en van jezelf kunnen houden om allereerst jezelf te inspireren en daarna anderen te inspireren!

xoxo Mexx

PS. Who run the world? Girls!!! Ik vind jullie allemaal powervrouwen….. & de mannen die dit lezen: powermannen bestaan ook! Geloof in jezelf!

1 Comment on "Powervrouw!"

  1. ik vind dit heel mooi gezegd en het inspireert me echt

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

About maxime

HÉ ik ben Maxime Whitley Tauran! De oudste zus. Meer van me weten? Hou de blog in de gaten en volg me op twitter/instagram