De ochtend van kerstavond. De dag voor kerst. Het is bijna zover, kerstmis! Afgelopen zaterdag liepen we over de Dam in Amsterdam en werden we aangesproken door een cameraploeg: “Wat vieren jullie met kerst?”. We keken elkaar aan en in koor zeiden we: “Het samenzijn met familie, door samen gezellig te eten, cadeaus voor elkaar te kopen en gewoon samen zijn met degene van wie we houden”. Samen..Samen..Samen…. De vraag werd ons nogmaals gesteld, wij denken dat ze hoopten op het antwoord waar kerst echt voor wordt gevierd, de geboorte van Jezus. Toen we wegliepen hebben we het er nog even over gehad en ondanks dat dit de achterliggende gedachte van kerst is, was dit niet bij ons opgekomen.

Kerst betekend veel voor mij, ieder jaar kan ik mij hier op verheugen. Ik weet dat deze twee dagen van het jaar mijn dagen gevuld zullen zijn met liefde. In wat voor een rotperiode je ook zit of hoe heerlijk jij je voelt, tijdens de kerstdagen voelt met familie alles goed. De kerst begint voor mij al na sinterklaas, de gezelligheid op straat met alle mooie kerstverlichting, het kopen van kerstcadeaus en het optuigen van de kerstboom. Maar dit jaar is het anders, dit is mijn eerste jaar dat ik niet meer thuis woon met kerst. Gelukkig was ik er toevallig bij met het optuigen van de kerstboom en samen met mijn zusjes voelt dit toch echt als iets wat ik niet wil missen.

Op kerstavond begint het al in huize Tauran, iedereen heeft zijn cadeaus onder de kerstboom gelegd en zo zien we weer dat iedereen veel te veel heeft gekocht. Nee, we trekken geen lootjes maar iedereen koopt gewoon iets voor een ander…. Ik heb mijn taak iets te serieus genomen dit jaar en heb voor iedereen iets teveel gekocht. Maarja? Liever te veel dan te weinig toch :). Na het eten begint ons jaarlijks ritueel en ik denk ook die van vele anderen: All you need is love!! Gewoon heerlijk wegkwijlen bij alle liefdevolle verhalen en om je heen kunnen kijken en blij zijn dat iedereen van ons gezin gewoon fijn in de buurt is.

De eerste kerstdag is standaard de dag bij de familie Tauran….. ’s Ochtends gaan we eerst ontbijten met zijn negenen bij ons thuis. Papa, Mama, Mexx, Jeff, Zoë, Cassius, Shaz, Rutger en Suus… De familie wordt steeds groter. Een lekker hapje eten en daarnaast ALLE cadeaus uitpakken. Nou als je onze kerstboom hebt gezien mogen we daar vroeg mee beginnen want ik denk dat we wel een uurtje bezig zijn haha! Daarna begint de kerststress, wat moeten we aan? hoe doen we ons haar? hoe doen we onze make up? Al die moeite terwijl onze familie allang weet hoe we eruit zien, maar toch het is kerst! In de middag gaan we kerst vieren met onze hele familie van vaders kant, zo’n minstens 50 man? Ik zal morgen eens gaan tellen met hoeveel we zijn….. Een kerstbingo, het jaarlijkse dobbelspel en dit jaar een winter BBQ.

Tweede kerstdag verspreiden we. Zo vier je eerste kerstdag standaard thuis, zo doen we dat tweede kerstdag bij schoonfamilie. Ook dit jaar zijn wij dan niet samen, maar dat hoort ook zo. Verdelen en bij iedereen zijn die je lief hebt. Daar horen beide families bij! In de avond is het dan natuurlijk ook tijd voor een feestje! Weer een editie van Soixante Neuf!!!

Door de grote familie- en vriendenkring van mijn ouders is er zelfs een derde kerstdag ingelast! Dus de kerst is nog lange niet voorbij en ik heb er zin in. Wat een geluk met mijn lieve familie en vriend om mij heen. Genieten van de mooiste tijd van het jaar. Ik hou er van en ik hoop dat al onze blogvolgers ook gaan genieten van deze periode van het jaar. Een fijne kerst voor jullie allemaal, geniet van het heerlijke eten en de lieve mensen om je heen! Alleen maar liefde <3

xoxo Maxime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

About maxime

HÉ ik ben Maxime Whitley Tauran! De oudste zus. Meer van me weten? Hou de blog in de gaten en volg me op twitter/instagram