Niks beters dan het weekend goed beginnen met een lekkere work out! Ik probeer minimaal drie keer per week naar de sportschool te gaan. Deze week keihard gefaald, dus vanmorgen aan de bak geweest om al het lekkere eten en drankjes van deze week er weer af te sporten. Omdat jullie vast ook al denken aan de zomervakantie en nu al wakker kunnen liggen van jullie net niet strak genoege lichaam (ik denk iig dat iedere vrouw dat heeft, en volgens mij lezen stiekem ook een aantal mannen onze blog die er ook zeker zo over denken)…. Jaja wat dat betreft verschillen mannen en vrouwen niet zoveel van elkaar. Maar goed over mijn work out, ik ben geen fitness kenner en ik weet niet wat het meest gezonde voedsel is…. Ik kan niet meer vertellen dan wat ik doe, ik kijk gewoon stiekem af bij mijn mede fitnessgangers wat zij doen en aap dat een beetje na ….

Als ik naar de sportschool ga richt ik mij bij de work outs in de fitness vooral op kracht. Cardio doe ik in de groepslessen, ik doe bodysteps en soms bodypump waar je deels cardio mixt met kracht. Maar als ik de fitness in ga start ik met een warming up van 10 minuutjes op de cross trainer. Dan een half uurtje squads, veel verschillende oefeningen met een stang met 25 kilo (ja niet zoveel, maarja dat is al wel de helft van mijn gewicht haha) afwisselend met losse gewichtjes van 5 of 6 kilo en cardio oefeningen op de steps. Ik zorg er meestal voor dat ik alles in series van drie doe, maar niet achter elkaar want dat vind ik ontzettend saai. Ik wissel 2 of 3 afwisseling met elkaar af en doe dus telkens kleine circuits. Na dit half uur ga ik op de volgende apparaten: Pull Down, Pectoral Fly en de Shoulder Press. Daarna nog een oefening de Overhead Extension afwisselend met de Bicep Curl…. Ja wat een woorden allemaal, snap er ook niks van maarja gelukkig heb je de instructeurs en google haha! Als afsluiting doe ik buikspieren; planken, losse buikspieren met gewichten… Noem maar op…. Meestal raffel ik het op het einde wat af en probeer ik deze oefeningen te doen tijdens een groepsles bijvoorbeeld CX Worx of thuis met een tutorial van YouTube…..

Nou ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ben benieuwd of jullie nog tips voor mij hebben over leuke oefeningen die je in de fitness of thuis kan doen of makkelijke gezonde voeding voor na het fitnessen. Want ja dat is mijn valkuil…. Ik zit nu op de bank en wat heb ik zin in een kroket, maarja dat mag niet na het sporten (of zou ik het toch doen 😉 )

Fijn weekend enne doe je workout, want dat voelt goed! xoxo M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

About maxime

HÉ ik ben Maxime Whitley Tauran! De oudste zus. Meer van me weten? Hou de blog in de gaten en volg me op twitter/instagram