Ik gok dat iedereen die net als ik in zijn of haar examenjaar zit precies begrijpt wat ik voel. Dat moment dat je je toetsweek hebt, je profielwerkstuk in moet leveren, je mondelingen hebt en los van school ook nog allerlei verplichtingen hebt. Ik heb nu in twee weken mijn audities van hbo-opleidingen, mijn toetsweek, mijn mondelingen en repetitiedagen en optredens met TP4Y. Nou de hel is los gebroken in mijn hoofd… Ik heb totaal geen overzicht meer over wat ik nog allemaal moet doen. Hebben jullie hier ook last van? Nou dan heb ik een aantal tips die ik vandaag zelf ook ga uitvoeren. Doen jullie mee? Hier komen ze:

 1. Maak elke zondag een planning van de aankomende week met precies alle verplichtingen qua school maar ook qua hobby’s en andere dingen.
 2. Zorg dat iemand ( je vader, je moeder, je vriend, je vriendin etc. ) deze planning ook krijgt en jou op een consequente manier blijft controleren.
 3. Houd je zoveel mogelijk uit jezelf aan de planning.. Als je een consequent iemand hebt die je controleert heb je geen keus haha.
 4. Als er een verandering plaats vindt, blijft dan rustig en maak vanaf die dag een aangepaste planning
 5. Vergeet niet om wel iets van vrije tijd in je planning te plaatsen anders vraag ik mij af of je levend die overvolle week uitkomt.

Oké dan. Gaan we er voor? Ik wel. Ik heb geen keus net als jullie…..

Ik neem aan dat we allemaal gaan voor ons diploma of voor de overgang naar het volgende schooljaar dus let’s do this.

xoxo

3 Comments on "School is de grootste stressfactor ever"

 1. Een hele goeie app wat bij mij helpt is *wunderlist* daar kan je een digitale to-do-list maken. super handig en altijd bij de hand en andere mensen wie je maar wilt kan je dus ook controleren.

  xoxo Amel

  Beantwoorden
 2. Ik kan me heel erg herkennen in dit artikel. Om te huilen, maar we doen het

  Beantwoorden
 3. bedankt voor de goede tips

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

About Zoë

HÉ ik ben Zoë Rachelle Tauran! De middelste van de zussen. Meer van me weten? Hou de blog in de gaten en volg me op twitter/instagram