Weetje het nog die theekransjes van vroeger? Samen met je vriendinnetjes had je een grote theepot van plastic, met dezelfde kleur kop en schoteltjes. Van mama kregen we een schoteltje met koekjes er bij en dan gingen we samen nep thee drinken. Als je een slok nam ging je pinkje omhoog en je voelde je als een prinses. Later gingen we van de theekransjes naar de juf en meester die in de klas zeiden: “Willen jullie er een kopje thee bij?’, als we weer met de meiden aan het kletsen waren. Nog later zei mijn vader exact hetzelfde tijdens de basketbaltraining, als we weer eens met onze basketbal in de hand aan het roddelen waren over van alles en nog wat. Thee, het wordt gezien als hét warme drankje voor vrouwen dat je gezamenlijk drinkt en tegelijkertijd altijd aan het kletsen bent. Zo is de High Tea denk ik ook ontstaan, lekker kletsen onder het genot van een warm drankje inclusief lekkere hapjes. Thee, het maakt op de een of andere manier iets los…. Koffie doet dat ook wel, maar dat is voor mijn gevoel toch anders. Thee associeer ik meer met een lekkere warme deken, een lekker koekje, een regenachtige avond met familie of vrienden.

Toen ik voor Samsung werkte dronk ik veel meer kofie, koffie hield me wakker op de weg en moest ik ietsje minder snel van naar het toilet dan een kop thee. In de buitendienst is het namelijk niet handig als je telkens moet toiletteren, beetje vies die tankstations! Maar nu zit ik op kantoor, een kop thee kan altijd en ja als de koffie niet lekker is en het weer buiten zo regenachtig is kies ik snel voor een warme kop thee. Vroeger dronk ik altijd Lipton, nu hebben wij Pickwick op kantoor. En OH wat ben ik daar blij mee. Pickwick brengt nog een extra dimensie aan ons thee momentje. Pickwick heeft namelijk de Tea Topics. Zoals we normaal gewoon kletsen over de dagelijkse gang van zaken, vraagt Pickwick ons na te denken over diepgaande vraagstukken of lachwekkende verhalen te vertellen.

Zoals eergister ik de vraag kreeg: Wat is het leukste wat je van je oma hebt geleerd? Met een lach vertelde ik het verhaal van oma Zonnebloem…. Bij ieder verdriet van ieder zusje Tauran bij onze kalverliefde die weer over is gegaan toonde ze geen enkel medelijden. Nee hoor Oma zei: “Ahg meisje, geen hand vol maar een land vol”. Of de vraag die passend is bij ons werk: Hoeveel paar schoenen heb je? Uhhhhh…. Teveel ??? 50, minimaal. Of andere diepgaande Tea Topics: Als je alle tijd van de wereld had wat zou je dan doen? Wat is het meest bijzondere dat iemand ooit voor je deed? Als je onsterfelijk zou zijn voor 1 dag wat zou je dan doen? Zoveel vragen, zoveel verschillende antwoorden. Soms komt er een antwoord in je op, soms moet je er lang over nadenken. Ik ben iemand die veel nadenkt over vraagstukken en dat ook interessant vindt. Daarom vind ik het meeeeer dan leuk dat Pickwick dit doet.

De Tea Topics laten mij nadenken over mooie herinneringen en ook vooruit denken over de toekomst. Het maakt je energievoller, het inspireert en het maakt mij vrolijk. Dus voor iedereen die Pickwick thee dringt, kijk vooral even op je theezakje. Wat is jouw vraag? en vooral wat is jouw antwoord daarop!

xoxo Mexx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

About maxime

HÉ ik ben Maxime Whitley Tauran! De oudste zus. Meer van me weten? Hou de blog in de gaten en volg me op twitter/instagram